Veleposlaništvo Republike Slovenije v Abu Dhabiju /Novice Abu Dabi /
15.03.2020  

Pomembno obvestilo: Omejeno delovanje konzularnega oddelka Veleposlaništva RS v Abu Dabiju od 15.3.2020

Obveščamo vas, da je zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, ki povzroča bolezen COVID-19, izvajanje nalog na Veleposlaništvu RS v Abu Dabiju omejeno na najbolj nujne konzularne storitve za slovenske državljane.


Na konzularnem oddelku veleposlaništva se do preklica uvajajo naslednji ukrepi:

 

  • konzularni oddelek veleposlaništva do nadaljnjega ne bo sprejemal vlog za dovoljenja za prebivanje, vročal dovoljenj za prebivanje, overjal dokumentov in ne bo izvajal drugih konzularnih storitev za tuje državljane;

     

  • informacije se bodo strankam nudile izključno preko elektronske pošte na sloembassy.abudhabi(at)gov.si ali preko telefona. V ta namen bo spodaj navedena telefonska številka za konzularne informacije odprta od nedelje do četrtka med 10.00 in 12.30 po lokalnem času.

     

  • V nujnih primerih za slovenske državljane, prosimo, da nas predhodno obvestite preko telefona ali elektronske pošte in se dogovorite za termin. Pri tem poudarjamo, da bomo do preklica opravljali le nujne konzularne storitve kot so npr. izdaja potnega lista za vrnitev in izdaja osebnih dokumentov zaradi nujnih zadev. Ostale konzularne storitve za slovenske državljane se do preklica ne bodo izvajale.

 

Elektronski naslov: sloembassy.abudhabi(at)gov.si

Konzularne informacije po telefonu: +971 (0)26727064, od nedelje do četrtka med 10.00 do 12.30 po lokalnem času.

V primeru nujne konzularne pomoči slovenskih državljanov lahko le-ti pokličejo izven delovnega časa na dežurno številko +971 (0)501402307.